Mi Qicycle električno kolo

Objavljeno:

Električno kolo pod novo blagovno znamko MIJIA

Xiaomi je pred slabim letom presenetil z izdajo stoječega električnega dvokolesnika z imenom Ninebot Mini. Slednjemu se je sedaj pridružilo še električno kolo z imenom Mi Qicycle. Kolo se bo tržilo pod novo Xiaomijevo blagovno znamko MIJIA. Izdelano je namreč v partnerstvu s start up podjetjem iRiding, ki deluje s pomočjo Xiaomijeve finančne investicije. iRiding je v mesecu marcu predstavil svoje prvo električno kolo Qicycle R1, kateri pa zaradi karbonskega okvirja in vrhunskih komponent stane okrog 3.000$. Sedaj mu bo sledilo še cenovno precej dostopnejše kolo, ki se bo prodajalo pod MIJIA blagovno znamko. Na Kitajskem bo zanj potrebno odšteti preračunano dobrih 400€. Ali ga bo moč dobiti tudi k nam, zaenkrat še ni znano.

Xiaomi Mi Qicycle električno kolo

Električno kolo z dosegom do 45 kilometrov

Pomoč ob pedaliranju nudi električni motor z močjo 250W, kateri je skrit v pestu prednjega kolesa. Slednji s pomočjo inteligentne metode merjenja navora prilagaja svojo moč glede na pedaliranje. Zalogo energije črpa iz dvajsetih 2.900mAh Litij-ionskih baterijskih celic. Slednje je prispevalo podjetje Panasonic s tipom 18650, ki med drugim električno energijo zagotavljajo tudi avtomobilu Tesla S. Z enim polnjenjem je moč prevoziti razdaljo do 45 kilometrov ter ob tem doseči najvišjo hitrost 20 km/h. Ob želji po klasičnem kolesarjenju ali v primeru prazne baterije, je zavoljo prilagajanja razmeram in terenu Mi Qicycle električno kolo opremljeno tudi s 3-stopenjskim Shimano Nexus menjalnikom.Električno kolo Xiaomi Mi Qicycle z 250W motorjem

Vgrajen prikazovalnik za spremljanje podatkov

Vgrajen prikazovalnik Xiaomi MIJIA električnega kolesaKer je v končni fazi Mi Qicycle pametno električno kolo, je to opremljeno tudi z Bluetooth povezljivostjo za povezavo s pametnim telefonom. V aplikaciji lahko spremljamo parametre kolesa, statistiko vožnje, porabljene kalorije ali GPS navigacijo.  Poleg tega ima kolo na krmilu tudi lasten mini prikazovalnik, na katerem lahko spremljamo čas, hitrost, razdaljo, dinamično moč ter status baterije. Ob tem nudi možnost preklapljanja med različnimi načini. Izbirati je možno med uravnoteženim načinom, fitnes, ekstra moč ali načinom za varčevanja z energijo.

Zložljivo električno kolo za lažji transport

Eden izmed pomembnih atributov je tudi možnost zložljivosti, kar posledično pomeni precej lažji transport kolesa. Tako bo brez večjih težav šel v prtljažnik večine avtomobilov. Njegova skupna teža je 14.5 Kg.Mi Qicycle električno kolo je za lažji transport tudi zložljivoObvestilo: Pod značko MIJIA boste našli druge zanimive izdelke, katere Xiaomi proizvaja pod to lastno blagovno znamko.

Galerija slik

 

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Top