Xiaomi Mi LED namizna svetilka

Objavljeno:

Pametna LED namizna svetilka s štirimi načini osvetlitve

LED namizna svetilka Xiaomi prinaša novo izkušnjo

Xiaomi LED namizna svetilka je namenjena uporabnikom, ki od svetilke pričakujejo več kot le klasično svetlobo. Omogoča namreč štiri prednastavljene načine osvetlitve, ki samodejno prilagajajo barvno temperaturo in svetlost za ustrezanje dani situaciji. Nastavitve lahko prilagajate tudi ročno glede na vaše potrebe in želje. LED namizna svetilka je posebej zasnovana za zmanjšano utripanje, ki med drugim povzroča utrujenost ter druge škodljive učinke na oči. Vse funkcije so vgrajene v preprosto, elegantno in lepo kovinsko ohišje, ki je tudi izjemno trpežno.

Xiaomi Mi LED namizna svetilka
S prilagajanjem svetlosti in barvne temperature Xiaomi LED namizna svetilka ustreza večini uporabnikovih potreb in zahtev.

Čista osvetlitev brez utripanja

Xiaomi LED namizna svetilka ima vgrajen poseben RC filter in svetlobno zatemnitveno elektroniko. Tako proizvaja relativno raven signal, s čimer zagotavlja konstanten svetlobni tok. Posledično je utripanje bistveno zmanjšano, kar prinaša stabilnejši vir svetlobe z enotno svetilnostjo. Tudi v primerih, ko pride do rahlega utripanja, je le to zmanjšano. S tem ublaži utrujenost oči, posebno pa je dobrodošlo uporabnikom, ki trpijo za miopijo oziroma kratkovidnostjo.

Diagram utripanja
Primerjava utripanja – Xiaomi LED namizna svetilka in klasična varčna sijalka.

LED namizna svetilka za različne priložnosti

Xiaomi je z obsežnimi raziskavami posebej prilagodil 4 različne načine osvetlitve, ki ustrezajo različnim potrebam uporabnikov. Za preklapljanje med načini je potreben pametni telefon z nameščeno Mi Home aplikacijo. Ta je brezplačno na voljo za Android in iOS sistem.

Aplikacija za LED namizno svetilko
S svetilko lahko upravljate tudi na pametnem telefonu preko Mi Home aplikacije.
Osredotočen način

Idealen način za delo, saj prilagaja intervale za osredotočeno delo in počitek. Način deluje po principu Pomodoro tehnike, ki uporabnikom pomaga pri produktivnosti, pri tem pa ščiti oči. Pomodoro tehnika je metoda časovnega ravnanja, ki jo je razvil Francesco Cirillo leta 1992. Uporablja časovno uro, ki razbije delo v intervale in tako pomaga ljudem k večji učinkovitosti za večje dosežke.

Focus mode in LED namizna svetilka
Focus mode ali osredotočen način prinaša Pomodoro tehniko za večjo produktivnost.
Bralni način

Mi LED namizna svetilka inteligentno prilagaja barvno temperaturo na nevtralno bel odtenek (4000K) in 100% svetlost. Način omogoča, da tudi po daljšem branju ne bo očesne utrujenosti.

Reading mode in LED namizna svetilka
Reading mode ali bralni način – da boste brez očesne utrujenosti lahko v celoti prebrali vašo priljubljeno knjigo.
Računalniški način

Računalniški način ščiti oči in zagotavlja temperaturno območje barv pri 2700K, kar zmanjša delež modre svetlobe, ki vstopa v človeško oko.

Computer mode način in LED namizna svetilka
Computer mode način – tudi računalniškemu delu prilagojena LED namizna svetilka.
Otroški način

Razvijalci so izdelali barvno temperaturo, ki ne presega 4000K, zato učinkovito ščiti otroške oči, poleg vseh ostalih varnostnih standardov. Način je posebej primeren za otroke, ki že trpijo za optičnimi poškodbami.

Child mode in Xiaomi LED namizna svetilka
Child mode način prinaša posebno skrb otroškim očem.

Preprost, intuitiven nadzor

Xiaomi LED namizna svetilka omogoča enostavno upravljanje. S pomočjo vgrajenega gumba jo preprosto vklopite in izklopite, oziroma nastavite barvno temperaturo in svetlost. Temperaturo barvne svetlobe je moč nastaviti na 1 Kelvin natančno, intenziteto na odstotek.

Upravljanje namizne svetilke Xiaomi
S pritiskom na gumb jo vključite in izključite, z obračanjem gumba prilagajate svetlost, s pritiskom in obračanjem gumba barvno temperaturo, z daljšim pritiskom pa vključite osredotočen način.
Nakup Xiaomi pametne svetilke
 • Svetilka je izven ponudbe. Sem pa pri trgovini Banggood v času zadnjega preverjanja cen našel njeno naslednico 1S – ponudba trgovine. Zanjo je bilo z vključeno dostavo iz Češke (CZ) potrebno odšteti dobrih 40€. Lahko pa ponudbo preverite še pri drugih Xiaomi trgovinah na seznamu.
Natančno oblikovana LED namizna svetilka
Xiaomi LED namizna svetilka se ponaša z elegantno minimalistično zasnovo z natančnim oblikovanjem.
Xiaomi Mi LED pametna svetilka in njene tehnične lastnosti
 • Parametri svetilnosti za LED namizna svetilka XiaomiBarvni temperaturni razpon: 2700K – 6500K
 • Razpon svetilnosti: 1% – 100%
 • Svetlobni tok: 3300 lumnov
 • Vhodna moč: 6W
 • CRI: 83
 • Življenjska doba: okrog 25.000 ur
 • Priključitev: 100 – 240V ∼ 50/60Hz 0.2A
 • Povezljivost: Wi-Fi IEEE 802.11 b/g/n 2.4GHz
 • Aplikacija: Android 4.0 in novejši, iOS 7.0 in novejši
 • Barva: bela
 • Teža: 800g
 • Velikost embalaže: 159mm x 159mm x 490mm
 • Skupna teža: 1450gDimenzije Mi LED namizna svetilka
Xiaomi Mi LED namizna svetilka in detajli
Vsak gradnik svetilke je skrbno premišljen in izdelan za visoko funkcionalnost in izjemen izgled.
LED namizna svetilka za naravno svetlobo
Naravna svetloba – Xiaomi LED namizna svetilka ima patentirano optično zasnovo, ki združuje številne refleksije svetlobe in lomljivost. S tem proizvaja svetlobo, ki je blizu naravni svetlobi.
LED namizna svetilka s trpešnim tečajem
Tečaj je natančno oblikovan za visoko trpežnost. V celoti je izdelan iz kovinske konstrukcije, kar mu omogoča, da tudi po 10.000-kratnem odpiranju in zapiranju izgubi le 17% učinkovitosti. Zato še naprej normalno deluje.
Zgornji del LED namizne svetilke
LED namizna svetilka s svojo zasnovo omogoča boljše odvajanje toplote, s čimer zagotavlja enotno svetilnost in daljšo življensko dobo.

Tudi vaše prijatelje bi Xiaomi Mi LED namizna svetilka morda zanimala. Delite z njimi zgornjo predstavitev na socialnih omrežjih enostavno z uporabo spodnjih gumbov:

Top