Zložljivo električno kolo Xiaomi QiCYCLE

Objavljeno:

Električno kolo Xiaomi za široko uporabnost

Xiaomi QiCycle je električno podprto pedalno kolo, ki s pomočjo električne energije pomaga klasičnemu mehanskemu pogonu. Da bo transport kar najenostavnejši, poskrbi s priročno zložljivo zasnovo. Kolo so za Xiaomi izdelali pri partnerskem podjetju iRiding, kateri je svojo pot v razvoj električnih koles pričel s pomočjo njihove finančne injekcije. Za razliko od številnih Start-up podjetij so se pri iRiding usmerili v nekoliko višji cenovni razred. Temu primerno tudi električno kolo Xiaomi ne spada med najcenejše, a zato prinaša odlično in premišljeno zasnovan izdelek. Električno kolo XiaomiNamig: Poglejte si še ponudbo električnih skirojev Xiaomi.

Preko senzorjev navora prilagaja moč asistiranja, s katerim pripomore k lažjemu premagovanju klancev, manj utrujajočemu premagovanju razdalj ter enostavnejši vožnji nasploh. Doseg je odvisen od različnih dejavnikov, v splošnem pa vrednost z enim polnjenjem dosega vse do 45 km. Za informiranje kolesarja skrbi zaslon s prikazom podatkov v realnem času, od hitrosti, razdalje, moči, porabljenih kalorij in drugih podatkov.

Tri električna kolesa Xiaomi
Električno kolo QiCYCLE je izdano pod blagovno znamko Mijia, za Xiaomi so ga izdelali pri partnerskem podjetju iRiding.

250W električni motor za pomoč

TMM asistenca odlično združuje človeško moč z električno gnano pomočjo. Senzor navora beleži moč pedaliranja in podatke pošilja proti krmilni enoti motorja. Ta izračuna, koliko električne moči je potrebno dodati človeški moči ter s potrebno energijo opremi motor v prednjem pestu, ki pomaga pri premagovanju ovir.

Xiaomi električno kolo v črni barvi
Praktično in uporabno električno kolo.

Na voljo so štirje asistenčni načini za pomoč v različnem obsegu. V trening načinu je električna pomoč izvzeta, v ECO načinu pomaga s polovično močjo pedaliranja. Predvidena ja nizka poraba energije za pomoč pri daljših razdaljah brez vmesnega polnjenja. Uravnotežen način predvideva uravnan učinek električne energije s človeško močjo, zadnjo fazo pa predstavlja 150% električno asistiranje pedaliranju. Način je predviden za vožnjo v klanec ter hitro kolesarjenje.

Asistenca električnega kolesa
Štirje načini nivoja pomoči – bela barva simbolizira moč pedaliranja, rumena učinek električne pomoči.

Nakup električnega kolesa Xiaomi

V času mojega zadnjega preverjanja cen  električnega kolesa Xiaomi nisem našel na zalogi. Svetujem, da si ogledate aktualnejše e-skiroje, ki jih najdete pod značko Xiaomi električni skiro

  • V slovenski trgovini Mishop: Preverite trenutno ceno, redna cena 999€ z DDV; 2-letna garancija s servisom v Slovenija, zaloga v Sloveniji, slovenska podpora.
  • V kitajski trgovini Banggood sem našel drug model QiCICLE kolesa (povezava na izdelek), ki so ga iz Poljske dostavili za skupno ceno 740€. Ker gre za dostavo znotraj EU, ni uvoznih dajatev.
Xiaomi QiCycle električno kolo med uporabo
QiCYCLE je v osnovi namenjen urbanim središčem, zaradi lahke prenosljivosti pa ga boste lahko naložili v avtomobil in vzeli s seboj na izlet ali dopust.
Zložljivo električno kolo Xiaomi
Zložljiva oblikovna zasnova poskrbi, da je električno kolo Xiaomi tudi prenosljivo.
Krmilo električnega kolesa
Informacijska plošča poskrbi za obvestila v realnem času. Podatki o vožnji, statistikah vožnje ter stanju kolesa so tako vedno na dosegu oči.  Ne manjka niti informacija o izbranem načinu vožnje, ki se izbira preko upravljalnih komand.
Samsung ali Panasonic baterije za kolo
Električno kolo Xiaomi je opremljeno z zmogljivimi 18650 Litij-ionskimi baterijami Panasonic ali Samsung SDI, katere med drugim energijo zagotavljajo tudi Teslinim električnim avtomobilom. Baterije poskrbijo za domet vse do 45 kilometrov, odvisno od izbranega načina vožnje.
Električno kolo Xiaomi v prljažniku
Navkljub vgrajeni bateriji visoke kapacitete, je inženirjem uspelo težo električnega kolesa Xiaomi zreducirati na vsega 14,5 Kg.
Shimano Nexus menjalnik
3-stopenjski menjalnik Shimano Nexus poskrbi, da bo vožnja udobna tudi v načinu brez električne pomoči.
Potovalni računalnik električnega kolesa
Potovalni računalnik poskrbi, da podatki o vožnjah ne gredo v pozabo. Še obsežnejši nabor podatkov je na voljo v namenski aplikaciji, ki se namesti na pametni telefon.
LED zadnji žaromet
Za vidnost v večernem in nočnem času ter prispevek k varnosti v cestnem prometu svoje dodata žarometa.
Pesto z električnim motorjem
Elektrika skrbi za pogon prednjega kolesa, motor je skrit v pestu.
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x