Mi MIX član Designmuseo

Objavljeno:

Xiaomi Mi MIX sprejet v finski oblikovalski muzej Designmuseo

Xiaomi Mi MIX je prejemnik številnih nagrad na oblikovalskem področju. Pred kratkim je prejel zmagovalno nagrado ameriškega združenja za industrijski dizajn IDEA. Tej je sledilo še ena mednarodno priznanje. Mi MIX je s svojo prefinjeno celozaslonsko zasnovo prejel še čast izbora v svetovno priznano zbirko finskega Nacionalnega oblikovalskega muzeja v Helsinkih, poznanega pod imenom Designmuseo.

Beli Mi MIX
Xiaomi Mi MIX je bil najprej predstavljen v črni, kasneje je sledila še bela izvedba.

Muzej je bil ustanovljen leta 1873 kot eden najpomembnejših oblikovalskih muzejev v nordijski regiji, ob tem je pridobil status enega najstarejših in najbolj znanih umetniških muzejev na svetu. Osredotoča se na na zbiranje del iz industrijskega oblikovanja, mode, grafičnega oblikovanja ter na področje najbolj izstopajočih umetniških del na svetu. Muzej se ponaša z zbirko več kot 75.000 kosov oblikovalskih izdelkov, med njimi najdemo dela, ki jih je ustvaril priznani arhitekt Alvar Aalto, izdelke podjetij Marimekko in Iittala ter številne druge produkte s poudarkom na dizajnu. “Xiaomi Mi MIX poudarja smer prihodnjega oblikovanja pametnih telefonov”, je ob tem dejal Jukka Savolainen, direktor Nacionalnega oblikovalskega muzeja. Njegova izbira temelji na izjemni oblikovalski filozofiji ter izjemnem vplivu na oblikovalsko industrijo. Ta zasnova oblikovalca Philippa Starcka je ustvarila celovit nov trend oblikovanja zaslonov v industriji pametnih telefonov s širokim ugledom v svetu.

Xiaomi Mi MIX kot član Designmuseo
Xiaomi Mi MIX je nagrado prejel zaradi svojega podajanja smernic za oblikovanje pametnih telefonov v prihodnje.

Kaj pa je Jukka Savolainen povedal o telefonu Xiaomi Mi MIX 2: Srečo imam, da sem lahko v rokah držal praktično vse premijske telefone, ki so bili kadarkoli izdelani, toda nič me ni pripravilo na Mi MIX 2. Ta prinaša nov pomen luksuznemu razredu pametnih telefonov.

Vir: Xiaomi India

Top