Xiaomi Mi Air Purifier 2 čistilec zraka

Objavljeno:

Xiaomi čistilec zraka za vdihavanje čistega zraka

Xiaomi je s prvo generacijo Mi Air Purifier zračnega čistilca zadel v polno. Na domačem trgu je namreč v vsega dveh mesecih od pričetka prodaje postal vodilni proizvajalec na tem področju. Druga generacija je še pridobila na funkcionalnosti, ob tem pa “izgubila” precej centimetrov za manjše dimenzije. Da bo tudi večji prostor prej zdravju prijaznejši, skrbi visoka sposobnost prečiščevanja zraka s kapaciteto 310 m³/h. Prilagodljiv samodejni način delovanje bo poskrbel za kar najhitrejše prečiščevanje škodljivih delcev ter kasnejše vzdrževanje čistoče. Xiaomi čistilec zraka je med drugim za upravljanje na daljavo opremljen z WiFi povezljivostjo.

Čistilec zraka Xiaomi
Xiaomi čistilec zraka je v prvi vrsti namenjen zagotavljanju čistega zraka v vaših bivalnih prostorih. Poleg tega skrbi tudi za odstranjevanje morebitnih neprijetnih vonjav.

Opomba: Ni več v prodaji. Morebitne novejše najdete pod novejšimi zapisi v seznamu Xiaomi čistilec zraka

Očiščen prostor v 10. minutah

Vsi se zavedamo, da zdrava hrana pomembno vpliva na naše telo. A vendarle enako velja tudi za zrak, ki ga vdihavamo. Xiaomi čistilec zraka je preprost, eleganten ter kompakten, saj je od prve generacije manjši za kar 40%. Navkljub temu nudi visoko stopnjo čiščenja zraka CADR (Clean Air Delivery Rate) 310 m³/h. Za prečiščenje zraka v sobi velikosti 21 m tako potrebuje vsega 10 minut. Na voljo ima tri načine delovanja. Samodejni način prilagaja intenziteto glede na potrebo, nočni je namenjen tihemu delovanju v nočnem času, ročni pa deluje po nastavitvah v aplikaciji.

Xiaomi čistilec zraka v spalnici
Vaše telo in njegov dihalni sistem sproščata ogljikov dioksid, amonijak in ostale kemikalije. Brez pravilnega kroženja zraka lahko to pomembno vpliva na kakovost spanca. Čistilec zraka Xiaomi je izjemno tih, zato nedvomno predstavlja odlično rešitev za vašo spalnico. Odstranjuje tudi delce PM 2.5, bakterije, prah in druge alergene, ki se pritrjujejo na posteljnino. S tem olajšuje glavobole, vneto grlo, zamašene nosove in druge motnje spanca.

Čistilec zraka z visokim zračnim tlakom za večjo cirkulacijo

Pošljite sunke vetra tudi v najbolj oddaljene kotičke vaše sobe. Aerodinamični sistem tlaka je navdih našel v letalski industriji, zrak izvleče iz notranjosti ter požene navzgor z veliko silo. Možnost upravljanja s pametnim telefonom omogoča, da čistilec zraka vklopite in izklopite na daljavo – tudi ko vas ni doma. Na ta način si lahko vedno predhodno zagotovite vstop v prostor s čistim zrakom.

Čistec zraka s prikazom cirkulacije zraka
Učinkovito zajemanje zraka iz vseh smeri. Ni že čas, da vašim pljučem privoščite čistejši zrak?

Troslojni 360 stopinjski filter za zajem vseh kotov

Čistilec zraka Xiaomi je opremljen z velikim 360° cilindričnim filtrom, ki v primerjavi s klasičnimi čistilci učinkoviteje zajema zrak iz vseh smeri. Prispevali so ga pri znanem japonskem proizvajalcu Toray. Njegova troslojna zasnova odstranjuje delce večje od 0,3 µm z EPA filtrom visoke gostote, medtem ko filter z aktivnim kokosovim ogljem odstranjuje neprijetne vonjave, škodljiv formaldehid in podobne škodljive snovi v zraku. Zamenjava filtra je enostavna, njegovo življenjsko dobo pa lahko vedno spremljate tudi preko aplikacije na vašem telefonu. Ta vas bo tudi obvestila na potrebo po menjavi. Več o filtru.

Xiaomi čistilec zraka s filtrom
Dostop do filtra je iz zadnje strani. Xiaomi priporoča menjavo na 6 mesecev ali manj, odvisno od uporabe in splošne čistoče zraka. Življenjsko dobo filtra lahko spremljate v Mi Home aplikaciji, ki vas bo tudi obvestila ob potrebi menjave filtra.

Čistilec zraka z upravljanjem preko aplikacije

Xiaomi Mi Air Purifier 2 je opremljen z WiFi povezljivostjo, zato lahko v vsakem trenutku spremljate kakovost zraka v stanovanju. Tudi ko ste v službi, oziroma se vračate z dopusta. Vaš telefon z Mi Home aplikacijo postane daljinski upravljalnik s komandami za vklop in izklop, izbiro načina delovanja ter nadzorno središče nasploh. Aplikacija je brezplačno na voljo za Android in iOS naprave.

Xiaomi čistilec zraka in aplikacija Mi Home
Gumb za vklop/izklop ter menjavo načinov se nahaja na vrhu čistilca, ostale funkcije so na voljo v aplikaciji. Ustvarite časovni razpored za vklop in izklop, preklopite v nočni način in še veliko več.

Izjemno tiho in energijsko varčno delovanje za Xiaomi čistilec zraka

Mi Air Purifier 2 se ponaša z izjemno tihim delovanjem, zato boste ob njem brez problema lahko trdno zaspali. Napredna aerodinamika zmanjšuje hrup in vetrni upor, da boste lahko uživali v miru in tišini tudi tekom noči. Motor so prispevali pri priznanem japonskem proizvajalcu Nidec. Ta s svojo izjemno energijsko učinkovitostjo porabi kar za 58% manj energije od predhodnika. V normalnem načinu njegova poraba znaša vsega 4,8W, kar je celo manj od varčnih žarnic.

Xiaomi čistilec zraka v dnevni sobi
Uživajte na čistem zraku tudi med počivanjem na sedežni. Mi Air Purifier 2 čistilec hitro odstranjuje delce PM 2.5, prah iz nečistih klimatskih naprav, mikrobe, cvetni prah v notranjih prostorih ter dlačice hišnih ljubljenčkov. Pri tem pa celo filtrira neprijetne vonjave, ki se lahko občasno pojavijo.

Nakup Xiaomi Mi Air Purifier 2 čistilca

Mi Air Purifier 2 ni več aktualen. Za novejše glejte po priljubljenih trgovinah, ki jih najdete na tem seznamu.

Xiaomi čistilec zraka v pisarni
Da se boste v svojem kabinetu lahko bolje osredotočili na delo in branje, bo čistilec zraka Xiaomi poskrbel z odstranjevanjem formaldehida, kemičnih kontaminacij in dima ter očistil vaše čute s stalnim dotokom čistega zraka.

Tehnične lastnosti za Xiaomi Mi Air Purifier 2 čistilec zraka

 • Dimenzije čistilca zraka: 520mm x 240mm x 240mm
 • Premer filtra: 200 mm
 • Višina filtra: 293 mm
 • Teža: 4,8 Kg
 • Dolžina napajalnega kabla: 1,8 m
 • Zmogljivost: 310 m³/h CADR*
 • Priporočena površina uporabe: 21 m² – 37 m²
 • Povezljivost: WiFi 802.11b/g/n za povezavo s telefonom
 • Senzorji: senzor kakovosti zraka Shinyei (Japonska), senzor temperature in vlažnosti Sensirion AG (Švica)
 • Poraba: od 1.5W do 31W
 • Način delovanja: samodejni / nočni / ročni
Čistilec zraka Xiaomi Mi Air Purifier 2 v otroški sobi
Dojenčki so še posebno ranljivi na klice, alergene in prah. Zatorej omogočite vašemu malčku, da bo čist zrak tisti nevidni ščit, ki ga bo varoval med njegovim odraščanjem.

*CADR – CADR predstavlja mednarodni standard za merjenje učinkovitosti za čistilec zraka. Izvajajo se testi s prahom, dimom in cvetnim prahom za izračun stopnje prečiščenega zraka na enoto časa. Višja CADR vrednost pomeni učinkovitejše čiščenje.

Subscribe
Obvesti me ob
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Top
0
Želite podati svoje mnenje? Oddajte komentar.x