11.11. kot nakupovalni praznik s popusti

Objavljeno:

Singles’ Day ali 11.11. za največji nakupovalni dogodek na Kitajskem

Festival na dan 11. november ima svoje ozadje v praznovanju samskih, kar ponazarja tudi izbrani datum (11.11.), ki se s štirimi enicami nanaša na posameznika. Ta dan je zato namenjen posameznikom in njihovemu druženju ter zabavi z drugimi samskimi prijatelji. Postopoma je dan 11.11. na Kitajskem postal tudi dan “norega” nakupovanja, ko številne trgovine nudijo popuste na svoje izdelke. S slednjim je pričel največji Kitajski spletni trgovec Alibaba v letu 2009. Pod okrilje slednjega med drugim spada tudi nam bolje poznani portal AliExpress, ki je namenjen nakupovanju za končne kupce. Forbesov pisec Frank Lavin za letošnji 11.11. napoveduje prodajo nad vrednostjo 21 milijard ameriških dolarjev.

11.11.globalni-festival-nakupovanja
11.11. kot Globalni festival nakupovanja

Nekateri Kitajski trgovci s svojimi “festivalskimi” popusti pričnejo že pred 11.novembrom., drugi so točnejši, a vendarle ure svojega dne s popusti običajno prilagodijo glede na tuje trge.

11.11. kot priložnost ugodnejšega nakupa izdelkov tudi za nas

Kitajski trg tudi globalno postaja iz leta v leto prodornejši. Zato je ta dan prejel naziv “Global Shopping Festival” oz. Globalni festival nakupovanja. Kitajski trgovci namreč zaradi velike podpore njihovi politiki izvoza v veliko primerih vsaj za izdelke nižjih vrednosti (in manjših dimenzij) nudijo brezplačno poštnino. Tako je možno iz Kitajske naročiti izdelek, za katerega smo plačali celo manj kot 1€. Kot npr. tale zvonec za kolo, ki sem ga pred časom naročil tudi sam (ter tudi prejel). Slednje je seveda nekoliko skregano z “zdravo kmečko pametjo”, saj bi pri nas samo za poštnino plačali več. Ugodnejše cene so lahko tudi dobra priložnost za nakup božično-novoletnih daril za vaše bližnje. Ob tem je vseeno potrebno vedeti, da dostava s tovrstno brezplačno poštnino traja dlje, saj je izbrana najcenejša možnost dostave. Običajno traja okrog mesec dni, v najboljšem primeru lahko sicer naročeno prejmemo že v 14. dneh, lahko pa čakamo tudi do 60 dni.

Opomba: Nakupi do skupne vrednosti 22€ so oproščeni plačila DDV in drugih uvoznih dajatev. Trgovine sicer običajno na paket deklarirajo nižjo ceno, zato bodo z nekaj sreče tudi nekoliko dražji izdelki k vam prišli brez potrebe po plačilu uvoznih dajatev. Če več posameznih izdelkov naročate v isti trgovini, je vseeno bolje oddati več ločenih naročil, da so ti poslani ločeni in ne presegajo obdavčljivih 22€. V kolikor je potrebno plačilo dostave, se ta prišteje k vrednosti izdelka. Povezava na članek Mladipodjetnik s podrobnejšim opisom.

Xiaomi izdelki in dodatki z dobrimi cenami

Poiskal sem nekatere Xiaomijeve izdelke in dodatke, ki jih je moč dobiti za ugodno ceno in so morda zaradi nižjih cen lahko tudi primerno darilo za obdarovanje vaših najbližjih za božično-novoletne praznike. Ker sam običajno tovrstne izdelke kupujem v spletni trgovini Gearbest, večinoma prilagam povezavo k njim, saj sem bil sam do sedaj z nakupi pri njih vedno zadovoljen. V splošnem so ti izdelki tudi cenejši, kot jih je moč najti na portalu Aliexpress. Poleg tega gre pri Gearbest za originalne Xiaomi izdelke, medtem ko pri nepreverjenih trgovcih na Aliexpress portalu lahko naletimo tudi na ponaredek. Željene izdelke sicer lahko najdete tudi v drugih podobnih trgovinah, kot so Geekbuying, Banggood ali Tinydeal. Z nakupi pri slednjih sicer nimam osebnih izkušenj.

Opomba: Cene so informativne iz dne pisanja prispevka in se lahko v trgovini razlikujejo na dan branja. 

Slušalke Xiaomi
Bluetooth brezžični zvočniki Xiaomi (podrobnejši opisi)
Prenosne baterije/polnilne postaje Xiaomi (podrobnejši opis)
 • Xiaomi Power bank prenosna baterija5000mAh – Majhna prenosna polnilna postaja. Cena slabih 11€.
 • 10000mAh – Majhna prenosna polnilna postaja. Cena slabih 14€.
 • 10000mAh Pro – Pro različica z USB-C. Cena slabih 28€.
 • 10000mAh Pro V2 – Prenovljena Pro različica z USB-C. Cena dobrih 32€.
 • 20000mAh – Polnilna postaja z izjemno zalogo energije. Cena 28,50€.
Xiaomi dodatki za dom
 • Xiaomi Yeelight LED sijalkaYeelight pametna LED žarnica – Žarnica, ki se brezžično poveže s pametnim telefonom in omogoča upravljanje preko namenske aplikacije. Ima nizko porabo energije, zaščito proti pregrevanju, itd. Cena: 11,32€
 • Yeelight pametna LED žarnica RGBW – Yeelight žarnica v barvah. Cena: 15,28€
 • MIJIA pen – Kemični svinčnik Xiaomijeve blagovne znamke MIJIA. Cena: 4,69€
 • USB Fan – Mini ventilator z USB priklopom. Cena okrog 3€.
 • Portable USB LED – Majhna LED lučka na USB priklop.
Xiaomi nahrbtniki in torbe
Xiaomi dodatki za telefon
 • Mi Band 2 – Xiaomijeva Mi Band pametna zapestnica druge generacije. Opis. Cena: 24,28€
 • Mi Band 1S – Xiaomijeve pametna zapestnica prve generacije z merilnikom srčnega utripa. Opis. Cena: 10€
 • VR Play – Očala za virtualno resničnost. Cena od 11€ Xiaomi avto polnilec
 • Bluetooth Selfie stick – Raztegljiv selfie stick z bluetooth povezavo. Cena: 9€
 • Car charger – Kovinski avto polnilec z dvojnim USB izhodom. Cena: 8,89€
 • Wool Touch Glooves – Moške rokavice z možnostjo upravljanje zaslona na dotik. Cena okrog 10€
 • Wool Touch Glooves – Ženske rokavice z možnostjo upravljanje zaslona na dotik. Slabih 11€

 

Zaradi 11.11. promocijskih cen izjemoma tudi drugi izdelki

Tokrat zaradi popustov 11.11. poleg Xiaomi izdelkov izjemoma prilagam tudi povezavo do nekaterih izdelkov drugih proizvajalcev, ki sem jih zasledil na portalu Aliexpress in so se mi zdeli zanimivi, oziroma sem jih v preteklosti naročil tudi sam. Ob brskanju boste lahko našli tudi številne izdelke z visokimi popusti. Naj ob tem vseeno dodam moj nasvet, da izdelkov ne kupujte izključno zaradi velikega znižanja, saj so redne cene z izjemno visokimi popusti lahko tudi namerno predhodno “prenapihnjene” (za možnost posledično višjega popusta). Zato boste morda izdelek čez nekaj dni premisleka lahko kupili po redni ceni, ki ne bo veliko višja od akcijske.

Ovitki / etuiji za telefone

Poiskal sem nekaj etuijev za posamezne modele in ugodnimi cenami (že od okrog 2-3€). Pred nakupom vseeno preverite, da ustreza vašemu modelu. Dodatne si lahko poiščete tudi s pomočjo iskalnika.

Ker je ovitek lahko tudi uporabno darilo, lahko na enostaven način ovitke poiščete tudi za druge znamke in modele. V iskalno polje Aliexspress vnesite model telefona z dodatkom “case”.  Kot npr. tile za iPhone modele: Primer 1, primer 2, primer 3, primer 4, primer 5.


Kaljeno zaščitno steklo

Kaljena zaščitna stekla ali “tempered glass” zaščite so namenjene varovanju telefona pred praskami ter drugimi (hujšimi) poškodbami. Med bolje uveljavljene znamke na tem področju spada Nillkin. Njihova kaljena zaščitna stekla imajo nekoliko višjo ceno, vendar je tudi kakovost na višjem nivoju. V nadaljevanju zato prilagam povezave za nakup Nillkin stekel za nekatere Xiaomijeve modele. Na voljo so tudi cenejše opcije drugih znamk, kot npr. na tej povezavi (model izberete pri naročilu).

Kaljeno zaščitno steklo za telefonOpomba: Pri telefonih z zaobljenimi robovi zaslona so zaščitna stekla lahko manjša, oziroma ne pokrivajo zaobljenega dela.

 


Drugi “drobni” izdelki različnih proizvajalcev
USB kabli in dodatki
Polnilci

Blitzwolf polnilecPolnilci priznanega proizvajalca BlitzWolf, ki ob podpori telefoni podpirajo tudi funkcije hitrega polnjenja. Povezava na polnilec s podporo funkciji hitrega polnjena Quick Charge 3.0, EU priključkom ter možnostjo istočasnega polnjenja dveh naprav (dva USB izhoda).

Organizatorji kablovOrganizatorji kablov

Slednji nam lahko pridejo zelo prav pri urejanju nereda, ki ga današnja obilica kablov pogosto povzroča. Zato prilagam povezave do nekaterih: Povezava 1, povezava 2, povezava 3, povezava 4, povezava 5, povezava 6.

Dodatki za kable za preprečevanje poškodb

Kabli so na svojih koncih, kjer se pogosto prepogibajo, pogosto podvrženi poškodbam in postanejo posledično neuporabni. Zato obstajajo majhni dodatki, ki tovrstne poškodbe lahko omejijo, npr. povezava 1, povezava 2.

Avto nosilci za telefon

Na portalu je tudi pestra izbira avto nosilcev za telefone. Na voljo so tako specifični za izbrane modele, kot tudi takšni univerzalni.


Ste mnenja, da bi tudi vaše prijatelje in znance zanimal ta članek. Izberite vaše priljubljeno socialno omrežje spodaj in delite članek tudi z njimi.
Top